Important Questions Class 7 English An Alien Hand Chapter 1 – The Tiny Teacher
English as a subject plays a vital role in a student’s academic life, as it is a language that connects people across the globe. Class 7 is the foundation of learning for the students; therefore, learning the basics of English and comprehending the theme of the chapters is essential. Learning the English language and practising the subject is crucial; many students enjoy studying English. However, the majority of students also face difficulty understanding the chapters and may find it difficult to frame the answers correctly. Therefore, studying Class 7 of Class 7 English An Alien Hand Chapter 1 will definitely benefit students.
In Chapter 1 Class 7 English An Alien Hand Important Questions, The Tiny Teacher, elaborates the story of ants, their daily routine , and how they are born. The story of an ant’s life, their way of communication, and how they work diligently to gather resources for future use. It highlights their reproduction process and their growth. We may learn a lot of things by observing how they work together with dedication, sincerity and discipline to collect resources for their survival and for future use. Important questions Class 7 English An Alien Hand Chapter 1 covers all aspects of the chapter and brings a complete set of questions as per the latest CBSE syllabus with detailed and authentic solutions.
At Extramarks, we understand how useful it is to encourage and motivate the students to learn effectively. through Chapter 1 Class 7 English An Alien Hand Important Questions. Therefore, our in-house subject matter experts have compiled Class 7 Class 7 English An Alien Hand Chapter 1 from various reference materials: CBSE past years’ question paper, CBSE sample paper and NCERT book. Students may also get access to comprehensive solutions for each type of question. Important questions Class 7 English An Alien Hand Chapter 1 includes different types of questions such as long answer , short answer , one-word question, and grammatical questions. In addition, students will also practise fill in the blanks, match the pair, and ask true or false questions at the end of Important Questions Class 7 English An Alien Hand Chapter 1.
Extramarks believes in incorporating joyful learning experiences through its own repository of resources. To enjoy the maximum benefit of these resources, students need to sign up at Extramarks websites. It’s one of the most trusted and popular educational platforms for online learning and is very well known for providing the best study material for all classes. For students, we have provided other study material such as CBSE revision notes, CBSE sample papers and CBSE extra questions. Students are recommended to check out study material available at our website to improve their academic performance and begin their preparation without any further delay.
Important Questions Class 7 English An Alien Hand Chapter 1 – With Solutions
Question 1. Elaborate on the queen ant and mother ant..
Answer 1. The queen ant or the mother ant is the founder of the colony.Because she looks after all the other ants in the family, the queen ant is often referred to as the mother. After the wedding flight, she bites her pair of wings and typically flies on a steamy summer day: she leaves the nest and flies high in the sky to meet the drone, a male ant. Furthermore, the queen ant bites the wings after returning to earth, then lays eggs and the worker ants are responsible for the harmonious operation of the colony..
Question 2. What to expect after the queen ant lays eggs?
Answer 2. Once the queen ant lays her eggs, the eggs grub, hatch or the larvae come out of it. Later, the soldier ant will guard them, and the worker ants will clean and feed them. Working ants are responsible for daily exercise , air , and the sunshine g. After the three weeks, grubs convert into cocoons and then live without any activity and food for the other three weeks. After three years, cocoons break and become ants.
Question 3. What have we humans learned from the ants?
Answer 3. Humans have learned many things from these tiny little creatures called ants by simply observing them. It includes discipline, a sense of responsibility, cleanliness, hard work, and caring for their young ones deeply. Learning loyalty towards your people is essential, and to be loyal to the land where we live.
Question 4. What other creatures live in the anthills?
Answer 4. Many creatures live in the anthills, such as greenflies, beetles, and lesser breeds. The ants allowed them to live in their houses for numerous reasons. However, some insects provide sweet juices; few have pleasant fragrance.. Some ants only play like the pets of humans. Greenfly is known to be an ant’s cow as they are trained to give honeydew with a simple touch to their antennae.
Question 5. What happens once the cocoon is broken?
Answer 5. Once the cocoon is broken, the perfect ants come into existence. After that, they receive training. Further, they learned about their responsibilities from the old ants about cleaners, soldiers, workers, and boulders. The soldier ants will train the newly born to be soldiers, and the worker ants will teach them to be workers. They are prepared to start working outside after a few weeks or months of practice.
Question 6. What are the different types of rooms in the anthill?
Answer 6. There were numerous rooms of different types in the anthills:
- Separate rooms for the queens where they can lay their eggs.
- Reserved quarters for the workers.
- Some rooms are occupied as storehouses.
- Barracks for the soldier ants.
Question 7. How is an ant’s life peaceful?
Answer 7. Ants never interfere in others’ domain, as they have fixed work and multiple responsibilities. In this manner, they certainly live their life in peaceful coexistence., and the worker ants never go to live in barracks of soldiers. Further, the soldier ants search for other resources, and the worker ants never harm the soldier ants.
Question 8. Where did the grubs used to live?
Answer 8. Nurseries were the residence of grubs. It simply means a child’s room; there were fixed rooms for grubs after the queen lays eggs.
Question 9. Did ants fight with each other?
Answer 9. They do not fight each other as their working domains are well differentiated. The ant performs their work bravely and intelligently.
Question 10. What is the lifespan of queen ants?
Answer 10. The queen ant usually lives up to fifteen years. Later the queen ant becomes the mother of all ants and belongs to a particular community.
Question 11. Why do people pet ants?
Answer 11. The tiny ants are the commonest, wisest creatures and we can learn a lot about their life, through their team work, how they lay eggs, types of ants,anthill, grub and much more. Like any other pets, such as cats and dogs, people pet ants to observe their daily activities and their inherent traits like intelligence, discipline, hard work,and sincerity.
Question 12. How do the ants talk to each other?
Answer 12. Ants use their antennae or feelers to talk to each other. They usually pass their messages to others by using these feelers.
Question 13. What are the different types of ants?
Answer 13. There are three different types of ants, such as Queen or mother ant, worker ant and soldier ant. Each of these ants have well defined functions and the queen ant is the largest ant and lays eggs.
Question 14. What jobs are new ants trained for?
Answer 14. The worker ants train the new ants on the jobs of workers, soldiers, builders, and cleaners.
Question 15. What issues might you encounter if you keep ants as pets?
Answer 15. If one keeps ants as pets, we may face the following problems:
They might eat and destroy eatables like sugar, rice, sweets etc.
Ants are likely to spoil safe drinking water.
Ants enjoy eggs and meat if it’s left in the open. It must be stored safely.
They attack kitchen cabinets and other places if we leave sweets, cookies and dry nuts unattended.
Ants may spoil the cooked or uncovered food and lastly, insect bites are quite severe and must keep away from them.
Question 16. Complete the following sentences.
- i) An ant is the tiniest, ______
- ii) We know several facts about an ant’s life due to _____
Answer 16.
- i) An ant is the tiniest, commonest, and wisest insect we have seen.
- ii) We know several facts about an ant’s life since there are people who have kept ants as pets and have watched them closely.
Benefits of Solving Important Questions Class 7 English An Alien Hand Chapter 1
English is one of the main subjects for the students of Class 7 CBSE, and it is also the medium of instruction in many schools and colleges. English language acquisition and learning to communicate effectively in Class 7 level will greatly impact students’ academic life in a big way. Therefore, solving Important Questions Class 7 English An Alien Hand Chapter 1 will benefit students. The set of questions is compiled from various study materials and references.
Here are some of the benefits of solving Class 7 Class 7 English An Alien Hand Chapter 1:
- Students can understand and enjoy the chapters and storyline through Chapter 1 Class 7 English An Alien Hand Class 7.
- The Class 7 are compiled by subject experts of the CBSE board to stimulate the readers’ minds with engaging study material.
- Studying English An Alien Hand Class 7 Chapter 1 Class 7 will allow students to gain command over the language gradually.
- Students will be able to improve their scores in English and get a good hold of the subject to score exceedingly well in their exams.
- With the help of Class 7 English An Alien Hand Chapter 1 Class 7, students can comprehend the answers, understand the theme of the chapters and study independently without any further help from teachers or parents.
- It will help to have a clear idea of the CBSE syllabus, and students will concisely obtain clarity on the chapter by referring to Class 7 besides preparing them for the exams.
- Students can use the set of Class 7 to enhance their grammar skills and easily grasp the concept.